Skip to main content

HERFST

 

Zoek geluk in het leven……….., leef in een THEE pot.

Chinese spreuk.

 

Een beroemd verhaal vanuit de Chinese folklore over een man die veel van thee houdt, zoveel dat hij besloot om in een theepot te gaan wonen. Deze spreuk sprak mij wel aan.

Er zit een diepere betekenis in deze spreuk, doe wat je leuk vindt in het leven. Als er iets is wat je gelukkig maakt, maak dat dan het centrum in je leven. Het leven is te kort om vast te zitten in werk of andere verplichtingen waarin niets zit wat jou gelukkig maakt. Degene die daarvoor gaat is een persoon met moed en niet iemand die zich zorgen maakt over hoe anderen hem of haar zien. Gebruik deze tweede lente om je eigen kleur te laten zien.

Je zit dan  in de theepot en hoe anderen de buitenkant zien maakt niet uit.

De herfst is een tweede lente waarin elk blad een bloem is.

Er  zijn in de Herfst vele momenten van geluk die mij beetpakken, en het is eigenlijk een schitterende kans. Ook wij hebben ieder onze eigen kleur, wat soms bedreigend kan zijn. Het lijkt wel of de bomen ons vertellen dat we rustig onze eigen kleur mogen aannemen en de” universele” kleur mogen verlaten.

We willen te vaak lijken op die ander waarmee we niet onze uniekheid laten zie.

We denken of geloven zoals anderen, om vooral niet uit de toon te vallen.

We gedragen ons als een kameleon en beseffen vaak niet dat juist onze eigen kleur zoveel kan toevoegen aan het geheel.

Ieder mens heeft unieke eigenschappen, dat samengebonden tot één boeket is het mooiste van alle boeketten in mijn ogen. Wanneer wij dat contact met onszelf verloren hebben, met onze eigen uniekheid, onze eigen kleur, hoe kunnen wij dan contact met die ander maken?

Liefde voor jezelf laat je meer jezelf worden. Een leven kent lengte en breedte en is geen zoektocht naar jezelf, maar een zoeken naar hoe je dat eigen unieke leven kunt creëren.

De HERFST laat zien welke bloem er onder dat groen verborgen zat.

Jouw uniekheid, mag stralen als een bloem, zegt de Herfst.

Herfst is er om te vieren dat iets afloopt wat je hinderde jezelf gelukkig te maken. 

Wanneer we onze eigen kleur kunnen laten zien, geven we die ander het zicht op andere mogelijkheden. Op die manier is samenleven kleurrijk, we worden gevoed en voeden die ander. We houden elkaar alert en kunnen zelfs iets laten aflopen en laten vergaan………! Herfst blaadjes, ze vallen om plaats en ruimte te maken.

Proost……!

 

Joske Vermeul.